Life Sciences Café: Biotech Booster en Neogene

person raising hand in audience

 

Het Life Sciences Café is terug! Georganiseerd door Amsterdam Economic Board, samen met EY. Thema van deze editie is de valorisatie van biotech-ideeën en technologie, ondernemerschap en biotech-innovatie ecosystemen en het opschalen van een life sciences startup tot scale-up.

Dr. Sanne Weijzen, VP Corporate Strategy van Neogene Therapeutics, vertelt over de groei van deze Amerikaans/ Nederlandse biotech scale-up. Prof. Davide Iannuzzi, Chief Impact Officer van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam), praat je bij over het Biotech Booster programma dat onlangs een financiering van 250 miljoen euro uit het Groeifonds heeft toegekend gekregen.

Dit is een Engelstalig event.

Programma

  • 15:30 uur – Inloop
  • 16:00 uur – Welkom en update door Gerty Holla, Lead Gezondheid, Amsterdam Economic Board
  • 16:05 uur – Introductie door Frank van de Manakker, Life Sciences & Health specialist, EY
  • 16:10 uur – Sanne Weijzen, Neogene Therapeutics
  • 16:30 uur – Davide Iannuzzi, Biotech Booster
  • 16:50 uur – Wrap up en netwerkborrel

Neogene Therapeutics

Neogene is een wereldwijd biotechnologiebedrijf in preklinische fase dat pionierswerk verricht in de ontwikkeling van volledig geïndividualiseerde gemanipuleerde T-celtherapieën van de volgende generatie voor een breed spectrum van kankers. Ons gepatenteerd neoantigen T cel receptor (TCR) ontdekkings- en T cel engineering platform identificeert TCR genen met specificiteit voor neoantigenen – uitsluitend gevonden op kankercellen als gevolg van kanker-geassocieerde DNA-mutaties.  De nieuwe aanpak van Neogene levert een T-celtherapie op maat met een unieke set van specifieke TCR-genen voor elke individuele patiënt. Deze TCR’s, die in van de patiënt afgeleide T-cellen worden ingebouwd, zijn gericht op neoantigenen in tumorcellen, met als doel sterke en duurzame reacties op te wekken in een verscheidenheid van vaste tumorindicaties.

Biotech Booster

Het biotechonderzoek in Nederland is van topklasse, maar de toepassingen blijven een beetje achter. Het programma Biotech Booster heeft een subsidie van 250 miljoen euro gekregen uit het Nationaal Groeifonds. Het doel van deze investering is dat onderzoek sneller, beter en vaker wordt omgezet in concrete producten – valorisatie dus. En dat zal een enorme impact hebben op onze samenleving.

Lees ook dit recente interview met Davide Iannuzzi over Biotech Booster.

Achtergrondinformatie

De Amsterdam Economic Board organiseert samen met EY vier keer per jaar een Life Sciences Café. Naast de inspirerende presentaties en debatten dat elk Life Sciences Café biedt, is elk meetup een fantastische gelegenheid om kennis te maken met collega’s uit de life sciences-sector en met vertegenwoordigers van het bredere bedrijfsleven uit de Amsterdamse regio. Deze meet-ups zijn gericht op het samenbrengen van collega’s uit de life sciences-sector, bedrijfsleven, gezondheidsinnovators, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Ontworpen om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

Heb je feedback of ideeën voor toekomstige edities van het Life Sciences Café? Neem dan contact op met Gerty Holla.

Registratie 

Klik hier voor meer informatie en registratie.

Bron: https://amsterdameconomicboard.com

‹ Events overview